Vergoedingen

Uw schade moet volledig worden vergoed.


Vaak zijn slachtoffers van een incident zich niet bewust van alle vergoedingen waar zij recht op hebben.
Juricare Advocatuur zorgt ervoor dat u de maximale schadevergoeding ontvangt.
Hieronder worden enkele veel voorkomende schadeposten genoemd.

 
unsplash-image-MNXaW_ABlZY.jpg

1. Gemiste inkomsten.

U dient als slachtoffer er niet financieel achteruit op te gaan. Indien u (tijdelijk) niet kon werken door uw letsel moeten de gemiste inkomsten worden vergoed. Inclusief toekomstige gemiste inkomsten, pensioenschade en eventuele hypotheekschade.

 
unsplash-image-gzeTjGu3b_k.jpg

2. Kosten zonder nut.

U kunt door uw letsel bijvoorbeeld niet meer op de vakantie die u al heeft geboekt. Of naar de sportschool of een gepland evenement. De kosten die u hiervoor heeft gemaakt (of nog moet maken) moeten worden vergoed.

3. Zaakschade.

Uw persoonlijke eigendommen kunnen beschadigd raken bij een ongeval. Bijvoorbeeld uw auto, telefoon of kleding. De waarde van de eigendommen kan nog een discussiepunt opleveren bij verzekeraars. Laat Juricare u helpen bij de begroting van uw zaakschade.

 

4. Huishoudelijke hulp

Vanwege uw letsel bent u waarschijnlijk niet in staat om alle huishoudelijke taken te verrichten zoals u deed voor het incident. Het is vaak nodig om iemand te vragen om u te helpen in het huishouden. Dat kan betaalde hulp zijn of een familieleden of kennissen. In beide gevallen heeft u recht op een vergoeding.

5. Smartengeld

Smartengeld is een ander woord voor immateriële schadevergoeding. U heeft recht op een vergoeding voor de psychische en emotionele schade die u heeft opgelopen door het incident. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van diverse factoren. Laat Juricare u helpen al deze factoren op een rijtje te zetten om zo het maximale resultaat voor u te behalen.

 

6. Medische kosten.

Na een ongeval krijgt u vaak de rekening voor het verplichte eigen risico. Uw ziektekostenverzekeraar vergoedt het grootste gedeelte van uw medische kosten, maar niet alles. Medische kosten kunnen vaak nog jaren later opkomen als blijkt dat uw letsel toch niet zo snel hersteld als aanvankelijk verwacht. U heeft recht op een vergoeding voor al deze medische kosten. Denk daarbij aan de kosten voor de fysiotherapeut, psycholoog, het ziekenhuis, medicijnen en pijnstillers.

unsplash-image-mwpFjE1Bi0M.jpg

7. Hogere premie.

Indien u ernstige letselschade heeft opgelopen kan uw verzekeraar besluiten uw verzekeringspremie te verhogen. Ook kunt u bijvoorbeeld een duurder zorgpakket nodig hebben voor de behandeling van uw letsel. De maandelijkse verhoging van uw premie kan flink oplopen. Het totaalbedrag van deze verhoging moet worden vergoed.

 
unsplash-image-LlHgaeBwYVE.jpg

8. Zelfwerkzaamheid.

Vanwege uw letsel bent u niet meer in staat om de klussen te doen in het huis, zoals de daken repareren of de tuin onderhouden. Indien u betaalde hulp of familieleden of vrienden daarvoor moet inschakelen, heeft u recht op een vergoeding.

unsplash-image-U7v_e06Sn1I.jpg

9. Reiskosten.

Al uw reiskosten die u door het incident moet maken, dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Daarbij kunt u denken aan taxiritten of kaartjes voor het openbaar vervoer die u heeft moeten aanschaffen voor bijvoorbeeld uw bezoek aan het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Ook vervangend vervoer en de tijd en kilometers die uw vrienden of familieleden hebben gemaakt om u naar afspraken te brengen komen voor vergoeding in aanmerking.

 
unsplash-image-PcDGGex9-jA.jpg

10. Wettelijke rente.

Vanaf de datum dat het incident heeft plaatsgevonden, gaat de wettelijke rente van start. De hoogte van de wettelijke rente is afhankelijk van het moment dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij uw schade volledig heeft vergoed. Hoe langzamer de verzekeraar handelt, des te hoger uw vergoeding.

11. Studievertraging.

Al uw reiskosten die u door het incident moet maken, dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Daarbij kunt u denken aan taxiritten of kaartjes voor het openbaar vervoer die u heeft moeten aanschaffen voor bijvoorbeeld uw bezoek aan het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Ook vervangend vervoer en de tijd en kilometers die uw vrienden of familieleden hebben gemaakt om u naar afspraken te brengen komen voor vergoeding in aanmerking.

 
unsplash-image-r0zrjWheW2g.jpg

12. Zwart werk.

Inkomsten uit zwart werk komen in beginsel voor vergoeding in aanmerking. Indien u vanwege uw letsel niet meer in staat bent om deze werkzaamheden te verrichten mist u immers inkomsten als gevolg van het incident. Het is evenwel van belang dat u kunt aantonen dat u deze inkomsten ook echt had.

unsplash-image-xVptEZzgVfo.jpg

13. Langdurig thuisverblijf.

Indien u langdurig thuis verblijft vanwege uw letsel maakt u mogelijk meer kosten voor uw energie, gas, telefoon etc. De extra kosten die u hiervoor moet maken dienen te worden vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

 
unsplash-image-OQMZwNd3ThU.jpg

14. Kosten rechtsbijstand.

Uw advocaat stelt de aansprakelijkheid vast, zorgt ervoor dat uw schade wordt vergoed en mogelijk zal er moeten worden onderhandeld of een procedure bij de rechtbank gevoerd moeten worden. Deze kosten waren niet gemaakt indien degene die verantwoordelijk is voor het ongeval bij u geen schade had veroorzaakt. De kosten voor uw advocaat worden daarom vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Als slachtoffer van een incident moet u in een situatie worden gebracht alsof er géén incident was geweest. De kans is groot dat u op meer vergoedingen recht heeft. Neem contact op om uw schadevergoeding te laten bepalen.

Juricare Advocatuur helpt u met het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het claimen van uw schadevergoeding.

Neem direct contact op

info@juricare.nl
020 785 33 97

De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam

 

Mail.